Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022
20/9/2021

To Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA αποφάσισε τη μείωση των διδάκτρων για το 2021 - 2022 λόγω των οικονομικών συνεπειών του Covid – 19


                           
 Όλα τα Εργαστήρια έχουν θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο. Δυνατότητα παρακολούθησης των Εργαστηρίων από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας
Σκηνογραφία και Δραματουργία -TheatreDesign/Scenography

(Οκτώβριος 2021- Ιούνιος 2022)
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για το ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας εδώ:
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=13

Δίδακτρα: Συνολικό κόστος συμμετοχής για το Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας (Οκτ-Ιουν): 990 ευρώ. Έκπτωση δικαιούνται οι: φοιτητές, ηθοποιοί, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και εκπαιδευτικοί: 900 ευρώ
Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 3 ή 6 ή 9 δόσεις, ή άπαξ με έκπτωση 10%.
(Στα  δίδακτρα  συμπεριλαμβάνονται η φορολογική επιβάρυνση, οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, καθώς και η συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών/καθηγητών)

 

Στο Εργαστήριο πρόκειται να λειτουργήσουν ακόμη τα ΤΜΗΜΑΤΑ:

 

NEO - Performance Design Το Νέο Εργαστήριο, με το διεθνή όρο Performance design, αποτελεί 2ο ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΗΣ για παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA το οποίο δίνει την ευκαιρία επέκτασης σπουδών στη Σκηνογραφία, με μελέτη θεατρικού έργου, αλλά και δημιουργία εργασίας (project)που δεν βασίζεται σε θεατρικό κείμενο. Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία περαιτέρω έρευνας σε πεδία όπως: δραματουργία, σημειωτική, χρώμα, σύνθεση, κοστούμι, μακέτα και σχέση σκηνογραφίας και παραστατικών τεχνών(visual arts) σκηνογραφία και δημόσιοι χώροι, εικονική πραγματικότητα και Performance space, ψηφιακή σκηνογραφία.
Το Εργαστήριο θα γίνεται τρείς(3)φορές το μήνα, με μαθήματα διάρκειας δύο ωρών και περιέχει θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης μόνο του πρακτικού μέρους, δύο(2) φορές το μήνα.
Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021
Δίδακτρα: Παρακολούθηση θεωρητικού και πρακτικού μέρους: 95 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση) Επιλογή  παρακολούθησης μόνο του πρακτικού μέρους /επίβλεψη εργασιών: 70 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)

Δίμηνο Εργαστήριο στο θεατρικό κοστούμι/Costume in Performance
(Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2021)
Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021
Σύνολο Διδάκτρων: 195 ευρώ  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)

Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας σκηνογραφικής πρότασης.
(Ιανουάριος - Ιούνιος 2022)
Έναρξη μαθημάτων: Ιανουάριος 2022
Δίδακτρα: 110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)

Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού/Προετοιμασία Portfolio απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές στη Σκηνογραφία σε μεταπτυχιακά προγράμματα  Πανεπιστημίων του εξωτερικού -ιδιαίτερο μάθημα διάρκειας μιάμισης ώρας
Δίδακτρα:35 ευρώ/ μάθημα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)

Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2021-2022 κατά τη διάρκεια του χρόνου με διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που προσκαλούνται από το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και σπουδή, σε θέματα που αφορούν: θέατρο, χορό, τέχνη, επιστήμη και τέχνη, βυζαντινή τέχνη, παραστατικές Τέχνες(visualarts), θέατρο σκιών, μάσκα και σύγχρονο θέατρο, ψηφιακό θέατρο, ψηφιακή σκηνογραφία, scenography expanded, φωτισμό (lightingdesign), υποκριτική και performance design, σκηνογραφία των μουσείων, σχεδιασμός εκθέσεων, costume design κ.ά. (τα προγράμματα ανακοινώνονται εγκαίρως και ανακοινώνονται μέσω email, από την ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και από την επίσημη σελίδα του LSA στο FB:https://www.facebook.com/scenography/?ref=bookmarks)

 

Λόγω του Covid -19 τα μαθήματα προς το παρόν διεξάγονται μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος σε συνδυασμό με συναντήσεις στο χώρο του Εργαστηρίου, που ακολουθούν τα μέτρα προστασίας.

Πληροφορίες: 2106728936

Πατήστε εδώ για υποβολή αιτήσεων για όλα τα τμήματα στο website

 

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSAστην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

(φωτογραφίες από εκθέσεις αποφοίτων, από τη συμμετοχή στην παγκόσμια έκθεση θεάτρου και σκηνογραφίας στην Πράγα, PQ2015 και από τη συμμετοχή στην Έκθεση [out]top/as στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς, 2016)

 
 
Άλλα Events
Online ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2022
Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας 2022 - 2023
NEO - Performance Design
ΝΕΟ - Tο κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2021)
online ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ LSA 2020 και 2021
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2020 -2021 LSA
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2020 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA - online
H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
ΝΕΟ Θερινό Πρόγραμμα 2020
Τμήματα και δίδακτρα ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 - 2021
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus