Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography, Athens (LSA)
Εργαστήριο για την Τέχνη -Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες / Visual Arts and Performance

Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Εργαστήριο για την Τέχνη -Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες / Visual Arts and Performance :
Εργαστήριο για την Τέχνη Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance) (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020)
 


(έργο του William Forsythe - Installation art)

Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Το Εργαστήριο για την Τέχνη LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  Prague Quadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Η Έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς  το Φθινόπωρο του 2016 στα πλαίσια της Έκθεσης [OUT]TOP/AS. http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=89

Το Εργαστήριο για την Τέχνη έχει στόχο  τη μελέτη της Καλλιτεχνικής έκφρασης. Επίσης  τη μελέτης της ευρύτερης αντίληψης της Σκηνογραφίας και τη σχέση με τις Παραστατικές Τέχνες (Performance design and Visual Arts). Η Εγκατάσταση (Installation art)  ως ένα εικαστικό γεγονός αποτελεί μια αυτόνομη οντότητα όπως η Performance art και το video art . Η Σκηνογραφία έχει το στοιχείο του χρόνου, μέσα από το κινούμενο σώμα του ηθοποιού, ως αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης της. Ποια μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα τους;

Στο πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου η εργασία στηρίζεται στην ανάπτυξη και εξέλιξη της έρευνας (artistic research) πάνω σε ένα θέμα ελεύθερης επιλογής . Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελικής του εργασίας (project) εφόσον ο σπουδαστής επιθυμεί με ατομική του Έκθεση η με τη συμμετοχή του στην ομαδική Έκθεση των αποφοίτων Σκηνογραφίας του Εργαστηρίου LSA .

Το εργαστήριο για την Τέχνη λειτουργεί κι ως συνέχεια για παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA .

 

Θέματα του Εργαστηρίου είναι:

Performance Art (space/time Art),Installation Art ,Video Art, το έργο Τέχνης,η εικόνα και το Βλέμμα, ο χρόνος στην Τέχνη, η Ποιητική του Χώρου, η κίνηση (το σώμα και ο χώρος), η Μουσική Ποιητική καθώς και νέο πρόγραμμα με θέματα όπως:
Theatre Design και Scenography, η ψηφιακή  τεχνολογία στο πεδίο των παραστατικών τεχνών, Performance Space,  Visual Arts and Performance.

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου παρουσιάζεται υλικό  σε Video (συχνά σπάνιο υλικό) δίδεται διεθνής βιβλιογραφία πάνω στην Τέχνη και τις νεότερες αντιλήψεις για τη Σκηνογραφία και γίνονται επισκέψεις διακεκριμένων Καλλιτεχνών για την ουσιαστική μελέτη θεμάτων του Εργαστηρίου.

Το Εργαστήριο  διάρκειας 8 μηνών (Οκτώβριο – Μάιο) γίνεται μια φορά της εβδομάδα απογευματινή ώρα 6.30- 8.30 μμ και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, φοιτητές κ.ά.)

 

Πληροφορίες: τηλ 2106728936
Για τη δήλωση συμμετοχής  πρέπει να γίνει υποβολή βιογραφικού, σύντομου Portfolio και να προηγηθεί συνέντευξη(interview)
Υποβολή αίτησης: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99
(όπου θα αναγράφεται: Εργαστήριο για την Τέχνη – Νέο τμήμα)

Κόστος συμμετοχής: 110 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%, οι σημειώσεις που δίδονται από το Εργαστήριο και οι αμοιβές των επισκεπτών που θα κλιθούν στο Εργαστήριο). Παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου , Φοιτητές και οι έχοντες κάρτα ανεργίας : 95 ευρώ

Επικοινωνία: τηλ. 210 6728936 ,  email: contact@mariachaniotaki.gr

 
Περιεχόμενα :
Εργαστήριο για την Τέχνη Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance) (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020)
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus