Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη-Παραστατικές Τέχνες και Σκηνογραφία (Visual Arts and Performance space)
8/12/2017

 

Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018


(έργο του William Forsythe - Installation art)

Το Εργαστήριο για την Τέχνη LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  PragueQuadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Η Έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς  το Φθινόπωρο του 2016 στα πλαίσια της Έκθεσης [OUT]TOP/AS. http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=89

Το Εργαστήριο  έχει στόχο την μελέτη και την προσέγγιση της Καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη Σκηνογραφία (δίχως εργασία πάνω σε θεατρικό κείμενο) και τις Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance).
H εργασία στηρίζεται στην ανάπτυξη και εξέλιξη της έρευνας (artisitc research) που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελέτη της Σκηνογραφίας διεθνώς και δεν διδάσκεται στη χώρα μας  καθώς  και κάθε εργασίας πάνω στην Τέχνη
Λειτουργεί κι ως 2o έτος σπουδής για τους παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας.

Θέματα του Εργαστηρίου είναι:
Performance Space , Performance Art (space/time Art) ,Installation Art  ,Video Art , το έργο Τέχνης , η εικόνα και το Βλέμμα , ο χρόνος στην Τέχνη, η Ποιητική του Χώρου, η κίνηση (το σώμα και ο χώρος), η Μουσική Ποιητική καθώς και νέο πρόγραμμα με θέματα όπως Σκηνογραφία και Performance Space, Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνης (Visual Arts and Performance).
Στα πλαίσια  του Εργαστηρίου παρουσιάζεται υλικό σε Video (συχνά σπάνιο υλικό) δίδεται βιβλιογραφία και γίνονται επισκέψεις διακεκριμένων Καλλιτεχνών για την ουσιαστική μελέτη θεμάτων του Εργαστηρίου.

Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελικής του εργασίας (project) εφόσον ο σπουδαστής  επιθυμεί με Ατομική του Έκθεση η με τη συμμετοχή του στην Ομαδική Έκθεση των αποφοίτων Σκηνογραφίας του Εργαστηρίου LSA .

Το εργαστήριο γίνεται μια φορά της εβδομάδα απογευματινή ώρα 6.30- 8.30 μμ και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, φοιτητές  κ.ά.) Έχει διάρκεια 8 μηνών, Ιανουάριος – Νοέμβριος (εκτός τους καλοκαιρινούς μήνες) . Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σπουδής, με μειωμένα δίδακτρα, έως την ολοκλήρωση της τελικής παρουσίασης.

Για τη δήλωση συμμετοχής  πρέπει να γίνει υποβολή βιογραφικού, σύντομου Portfolio και να προηγηθεί συνέντευξη(interview)
Υποβολή αίτησης: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99

Κόστος συμμετοχής:  100 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%, οι σημειώσεις που δίδονται από το Εργαστήριο και οι αμοιβές των επισκεπτών που θα κλιθούν στο Εργαστήριο). Παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου , Φοιτητές και οι έχοντες κάρτα ανεργίας : 90 ευρώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA -LABORATORY OF SCENOGRAPHY,ATHENS (LSA)
Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη  website:www.mariachaniotaki.gr,  blog: http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching, PragueQuadrennial(PQ)  http://www.pq.cz/en/scenography-education, social media FB: https://www.facebook.com/scenography/
Σεμέλης 24-26 (σταθμός μετρό : Μέγαρο Μουσικής)

 
 
Άλλα Events
Νέο Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης-Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2018)
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2017 (29 Νοεμβρίου 2017)
Δίμηνο Εργαστήριο μελέτης σχεδιασμού και εφαρμογής στο Θεατρικό κουστούμι (Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2017)
ΝΕΟ Δίμηνο Εργαστήριο με θέμα το Παραμύθι- Δραματοποίηση και σκηνογραφία(σκηνικό και κοστούμι) στη γοητεία των παραμυθιών
ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018
Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολιτισμός (Δημοσίευση 19/06/2017) 
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2017
Φωτογραφίες από την συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στην έκθεση [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη
Workshop στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα: "Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες (visual Arts)" Performance space and visual Arts"
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus